top of page
CNEA_marca_01.png
III CONGRÉS NACIONAL D'EDUCACIÓ AMBIENTAL
CONSTRUINT COMUNITATS CAP A LA JUSTÍCIA ECOSOCIAL

Sota el lema "Construint comunitats cap a la justícia ecosocial", el 25, 26 i 27 de gener de 2024 va tenir lloc una nova edició del Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), un dels principals espais de trobada d’aquest sector professional a Catalunya. Aquesta tercera edició va representar una fita ineludible per compartir tota la feina feta durant els darrers mesos per les entitats i institucions adherides a la declaració del II Congrés (2020-2021). 

"Construint comunitats", perquè sabem que són essencials per abordar els reptes que la nostra societat ha d’afrontar. Les comunitats proporcionen una plataforma per a la col·laboració, l’aprenentatge, la innovació, i ajuden a crear un entorn on les persones poden respondre millor als canvis. Sens dubte, l’educació ambiental ha de jugar un paper fonamental en la creació de comunitats fortes i resilients. 

"Cap a la justícia ecosocial", perquè és evident l’estreta relació entre medi ambient i societat i, de fet, l’educació ambiental ha treballat sempre des d’aquesta perspectiva, promovent la consciència, la participació i la sostenibilitat per un futur més just per a tots els habitants de la Terra.

En aquesta edició, el congrés es va celebrar al voltant de l’efemèride del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el 26 de gener, i el vam celebrar tots plegats. 

La tarda del dijous 25 de gener vam fer una sessió virtual per donar veu al treball que s’ha dut a terme en grups durant 2023 i que va servir d’introducció a l’apassionant Congrés 2024.

El divendres 26 de gener la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona es van obrir les portes per a una jornada presencial plena de debats, intercanvis d’idees i valuoses aportacions que ajudaran a visualitzar el paper essencial de l’educació ambiental en la construcció de comunitats justes. 

Per finalitzar, el matí del dissabte 27 de gener vam fer una visita tècnica per explorar sobre el terreny iniciatives d’educació ambiental i contrastar-les amb els resultats del congrés.

Uneix-te a nosaltres per seguir construint comunitats cap a un futur sostenible, just i equitatiu. Continuem cap al IV Congrés.

bottom of page