Presentació del congrés

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental vol ser espai per a la reflexió, la discussió i la construcció de coneixement dels i les professionals de l’educació ambiental de Catalunya que permeti assumir els nostres reptes en la formació de la ciutadania i avançar conjuntament cap a un futur més sostenible.

Volem que l’esdeveniment sigui una oportunitat per a diagnosticar a on estem i quines noves accions podem projectar des del teixit educatiu com a agent clau per a imaginar i crear noves formes de pensar, actuar i sentir que siguin més respectuoses amb el medi.


El Congrés esdevé una acció de les institucions i la governança per a assumir la responsabilitat i el compromís davant la Declaració dels 17 Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) definits per la UNESCO. Els ODS ens fixen la nova agenda cap al 2030 i declaren l’educació com un estratègia clau i  essencial per aquest horitzó. Una Educació Ambiental que ha de respondre a aquesta necessitat urgent definint objectius i continguts educatius pertinents, introduint pedagogies que empoderin la ciutadania i els estudiants i demanant a les seves institucions que incloguin els principis de la sostenibilitat en les seves estructures de gestió.

 

Des de l’àmbit català pensem que és prioritari que l’Educació Ambiental doni una resposta educativa als ODS i per això volem que el Congrés sigui una plataforma per a Teixir aliances entre institucions, universitats i les entitats educatives per a proposar accions d’Educació Ambiental que considerin la sostenibilitat de les ciutats, la diversitat dels ecosistemes i el consum responsable.

 

Per assolir aquest repte proposem reflexionar i inspirar-nos amb aportacions i ponents de referència internacional, conèixer experiències i pràctiques educatives basades en noves etodologies de treball i compartir aliances, reptes, dificultats i oportunitats.

 

Ens agradaria imaginar que el Congrés ens servirà per a empoderar-nos com a professionals de l’Educació Ambiental en un món complex i inimaginable, ens capacitarà per a ser més transversals i interdisciplinaris i ens dotarà d’estratègies per a ser capaços de crear respostes crítiques i creatives per al futur que volem construir. El futur complex i incert que se’ns presenta.

Objectius de desenvolupament sostenible 

La UNESCO, com a organisme de les Nacions Unides especialitzat en educació, té la comesa de liderar i coordinar l’agenda Educació 2030, a través de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) abans de l’any 2030.

La nova Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible reflecteix clarament una visió de la importància d’una resposta educativa adequada i és en aquest marc que es presenta un Congrés Nacional d’Educació Ambiental.

Els ODS del Congrés Nacional d'Educació Ambiental.

Congrés Nacional d'Educació Ambiental

Auditori Josep Irla

Plaça Pompeu Fabra 1, Girona

Casa de Cultura, Girona

Plaça de l'Hospital 6, Girona

E-mail: info@cnea.cat

 

  • Twitter Social Icon

© 2018 per Congrés Nacional d'Educació Ambiental

Protecció de dades